Een dia/negatief scanner kost al lang niet zo veel meer als een paar jaar terug en de kwaliteit is er ook enorm op vooruit gegaan. Toch blijft het een arbeidsintensief klusje om grote series foto's in te scannen. En vaak ben je er dan niet. De foto's moeten ook nog opgeknapt worden. Reden genoeg om het uit te besteden.
Ik scan jouw foto archief met zorg in voor een redelijke prijs. De dia's en negatieven worden met een zachte penseel van stof ontdaan.

Tevens kunnen de afbeeldingen tegen een kleine vergoeding geoptimaliseerd worden op belichting, kleur, rode ogen, scheve horizon, uitsnede en groothoek vervorming.  De originele scan wordt altijd bewaard. Je zult versteld staan hoe jouw foto’s hierdoor kunnen verbeteren!

Verschillende bestandsformaten mogelijk :
300 dpi


600 dpi.


1200 dpi.

1800 x 1200 pixels. 2.2 Megapixels.

3600 x 2400 pixels. 8,6 Megapixels.

7200 x 4800 pixels. 34,6 Megapixels.

Bestandsgrootte 300 tot 600 kB in JPEG formaat.


Bestandsgrootte 1.100 tot 2.200 kB in JPEG formaat.

Bestandsgrootte 3.200 tot 6.400 kB in JPEG formaat.

Geschikt voor afdrukken tot A4 op goede kwaliteit (150 dpi).Geschikt voor afdrukken tot A4 op de beste kwaliteit (300 dpi) of A3 op goede kwaliteit (150 dpi).

Geschikt voor uitsnedes.

Prijs : € 0,30 per dia.

Prijs : € 0,80 per dia.

Prijs : € 2,00 per dia.

Eenvoudige optimalisatie per foto € 1,00. Alleen als het nodig is. De originele scan wordt altijd meegeleverd.

De kwaliteit van de scan hangt in hoge mate af van het origineel. Hoe scherp is de foto ? Is er een film met 100 ASA (fijne korrel) of 800 ASA (grove korrel) gebruikt ?

De scan resolutie kan in overleg worden bepaald na het ontvangen van de originelen. Eventueel kan een proef scan via de e-mail worden toegezonden.

Dia scan origineelCut out
Klik op de foto voor een vergroting.


Toch hoeft de kwaliteit van de foto niet altijd bepalend te zijn. Soms is het gewoon heel leuk om van een plaatje een uitsnede te maken.

Oude vervuilde diaOude dia geretoucheerd
Klik op de foto voor een vergroting.


Soms is een foto zo vervuild of beschadigd dat een uitgebereidere retouchering noodzakelijk is. In dit voorbeeld is er vastzittend vuil, en stof verwijderd uit de scan. Verder is de horizon recht gezet en is er een stukje hemel aan de foto toegevoegd om een betere uitsnede mogelijk te maken.

In zo'n bewerking gaat al snel veel tijd zitten. Het is dus niet haalbaar om hele grote series zo aan te pakken. Ik kan van te voren één foto bewerken en via de e-mail toezenden. Dan is duidelijk hoeveel tijd er per plaatje in gaat zitten en welk resultaat haalbaar is. Vervolgens kan er dan een prijs voor de hele serie worden afgesproken.