18-06-2009

Ik neem op dit moment geen opdrachten aan. Ik heb het gewoon te druk.


15-05-2009

Another site has been launched !! De website van Anja de Vos.
Bijzonder aan deze website is dat alle tekst handgeschreven is.

www.anjadevosbullinga.nl

Het even wat extra werk, maar dan heb je ook wat.

Oh ja, Web Design and Photography by Canard Noir. Need say more ?


06-04-2009

De website van Marije ten Brink is officieel de lucht in. Geen moment te vroeg want haar oude website was gecrashed en er was geen backup.

www.essentielekunstenheling.nl

Web Design and Photography uiteraard by Canard Noir. Who else ?


14-03-2009

Bucket treedt op in Rockcafe Sevens in Hardenberg. De hele band is nog druk bezig de set op te bouwen als ik binnen kom, maar dan neemt Ewout toch even tijd om me bij te praten. Mike Leepel is nog niet zo heel lang geleden de band komen versterken als lead gitarist. Hij speelt de sterren van de hemel, maar kan geen noot lezen. Hij leeft en slaapt met zijn gitaar. Als Mike zijn apparatuur inregelt geeft hij even een stukje Hendrix weg. Hij laat zien dat je geen 1 meter 90 hoeft te meten om groots te zijn.

Later, in de stuurhut (lees rookhok) ontmoet ik de rest van de band. Het zijn toffe gasten waar je ook een gezellige avond mee in de kroeg kunt doorbrengen. Maar vanavond moeten ze spelen. En ik ben er om plaatjes te schieten. Dus aan het werk.

Het repertoire van Bucket is een mix van eigen nummers en lekkere covers. De sfeer zit er goed in. De lichtshow is de nachtmerrie van elke fotograaf. Om en om gaat er even een spotje aan. Het is de uitdaging om juist dan af te drukken als er ergens een lampje aan gaat. Ach, dat houdt de spanning er in.

Check out the pics and the vids.


13-03-2009

Met een vriend in de trein op weg naar Claw Boys Claw in de Gigant in Apeldoorn. Gesprekken gaan over de huizenmarkt, de economische situatie, de hypotheek aftrek. Van die dingen.

De sfeer slaat al snel om als de band het podium betreedt. Shock and Awe zeggen de Amerikanen. Het geluid blaast je omver. Maar vlak bij het podium, tussen de meest enthousiaste fans, is toch de beste plaats om van het optreden te genieten.

Ik heb dit keer geen camera bij me en ik moet zeggen ... wat een verademing. Gewoon genieten van de show zonder je druk te maken over sluitertijden en witbalans. Wat een band is dit !!! We will be wonderfull tonight, schalt het door de Gigant. Pure Rock & Roll, maar ook gewoon heel lief ...

Tja, en komt het punt van, check out ....... my memories.

You just should have been there !!!


07-03-2009

Op bezoek bij Blue Music in Kampen. Een CD winkel voor de echte muziekliefhebber. Geert Bloupot, de eigenaar, is een wandelende database op muziekgebied. Hij kan je, desgewenst, op zijn eigen ontspannen manier van advies dienen, als je op zoek bent naar iets nieuws. Achter (onder) de toonbank zie ik een stapeltje Denon CD spelers staan waar je jou toekomstige aanwinst op kunt beluisteren. Typisch Geert. Kwaliteit is belangrijk, maar je hoeft er niet mee te koop te lopen.

Vandaag heeft Geert Swelter uitgenodigd om hun nieuwe CD te presenteren. Een mooie gelegenheid voor mij om wat plaatjes te schieten en de CD van Wilsum aan te schaffen. Van te voren heb ik mij afgevraagd hoe dat moet passen. Een full size band in een knus CD winkeltje. Maar het gaat wonderwel. De set is akoestisch en het geluid is heel goed. De muziek van Swelter is prachtig. Het publiek laat zich meevoeren op de sfeervolle klanken van gitaar en viool. En ... roept Geert gevat door de zaak ... de CD is hier te koop !!


28-02-2009

Rock the Boat in Kampen. Een initiatief van twee Kampense bands.
Who's Your Daddy en Wilsum. Het idee sprak me wel aan. Een boottochtje en dan niet één maar twee rockbands !!!

Van dat boottochtje maak je eigenlijk niet zo heel veel mee. Maar het blijft een bijzondere ervaring op zo'n boot. De sfeer was geweldig. Beide bands hadden duidelijk hun eigen stijl maar het zijn beide vette rockbands die een geweldige show neerzetten.

Al met al een heerlijke avond en ik ben er van overtuigd dat die fluittoon in mijn oren op den duur ook wel weer verdwijnt .... toch ?

Check out the shoots and the vids.


21-02-2009

Carnaval. Ik heb d'r niet zo veel mee. Ik heb het wel geprobeerd hoor. In Eindhoven. Meefeesten op Stratumseind. Maar ik ben er toch niet echt het type voor.

Dat neemt niet weg dat ik wel graag naar zo'n optocht kijk. Het is natuurlijk geweldig om al die uitgedoste mensen te zien. En als je dan je camera bij je hebt dan heb je kansen genoeg voor geweldige plaatjes. Dus ben ik zaterdag Zwolle ingewandeld om het allemaal te laten gebeuren.

Het valt me wel op dat de bloed serieuze- en soms zelfs ronduit sjacherijnige gezichtsuitdrukkingen vaak helemaal niet overeenkomen met de feestelijke kledij. Dat maakt de foto's natuurlijk des te leuker.

See Miscellany.31-01-2009

Om acht uur 's avonds arriveer ik bij Café/Partycentrum "De Goede Aanloop" in Tollebeek. Netjes op tijd. Ik had nog even op de site van Wallnoize gekeken hoe laat de try-out zou zijn. Wallnoize heeft een nieuwe drummer. En die probeer je niet uit in Paradiso. Die try-je-out in Tollebeek.

Maar bij de voordeur zie ik wat mensen vertwijfeld naar een poster kijken. Wallnoize begint om 22:30 staat daar te lezen. Het zijn verslaggevers van 3voor12, die de laatste ontwikkelingen bij Wallnoize op de voet willen volgen. Een kort telefoontje met de band maakt alles duidelijk. Acht uur 's avonds is de default waarde als je een agendapunt op de site toevoegt. De uiteindelijke tijd was pas op het allerlaatste moment bekend.

We worden goed ontvangen bij "De Goede Aanloop" en eigenlijk is het helemaal niet zo erg om onder het genot van een pilsje te wachten tot de bandleden verschijnen. Elk nadeel hep se voordeel, bedacht ik me toen ik hoorde dat Tranquil (ook uit Urk) in het voorprogramma speelde. Wellicht kan ik daar ook nog wat plaatjes schieten.

Alhoewel ik me wel zorgen maak. Gerrit, de bassist van Wallnoize, had me gewaarschuwd dat er geen echte lichtshow zou zijn. Ach, had ik toen nog luchtigjes gedacht, how bad can it be? Hmm ... sluitertijden van 4 seconden. Dat gaat niet lukken. En flitsen is voor mij geen optie. Dus uiteindelijk heb ik alleen video opnames gemaakt in infra-rood. Dat leverde ook weer een uitdaging op bij het monteren van de beelden. Hoe breng je dan toch weer wat kleur in de beelden? Al met al ben ik niet ontevreden met het resultaat.

Ik heb in ieder geval een geweldige avond gehad. Ik zou zeggen ... check out the vids ...

 31-01-2009

Op bezoek een stel gedreven hobbyisten in Zutphen die hun sleutelruimte beschikbaar stellen aan Mercedes W128 eigenaren die aan hun geliefde voertuig willen sleutelen.

Het valt me alleszins mee dat de pek en veren niet voor me klaar staan aangezien ik uit praktische overwegingen een japanner rijd. De sfeer is gemoedelijk. Er is tijd voor een praatje, een bakje koffie en tussen de middag worden er zelfs tosti's gemaakt.

Liefhebbers komen af en aan. Ieder heeft zijn verhaal. En hoewel het de bedoeling is dat ieder zijn eigen sleutelwerk verricht, zijn de initiatiefnemers zeker niet te beroerd om een nieuwkomer de kneepjes van het kleppenstellen bij te brengen. "Maar de volgende keer doe je het zelf", krijgt hij wel te horen.

Het is koud, maar de zon schijnt en dat levert prachtige plaatjes op. Je vindt de shoot onder Miscellany.